Diákszempont angol szempontból

Az angol nyelv mára már mindennapjaink részévé vált. Ahhoz, hogy igazán tájékozottak lehessünk, és hogy jó eséllyel pályázzunk meg egy komolyabb állást, szinte már elengedhetetlenül fontos, hogy merjük bátran és magabiztosan használni. Angol tanárunk, Miss Réka sajátos elvekben hisz, eszerint szervezi az óráit is diákjaival, akikkel baráti kapcsolatot igyekszik kialakítani.

Mindig arra törekszem, hogy a tanítványaim tágítsák a határaikat, és olyan sokat használják az angolt, amennyire csak lehetséges. Akkor lehet a nyelvet legjobban elsajátítani, ha az ember körbeveszi magát vele.
Számomra az a fontos a tanításban, hogy ne én tanítsak, hanem hogy együtt tanuljunk a diákokkal. A célom tehát nem az, hogy elmondjam nekik, mit kell tudniuk, hanem sokkal inkább az, hogy segítsek nekik felfedezni a dolgokat. Alapvetően fontosnak tartom, hogy baráti, jó kapcsolatot alakítsunk ki a diákjainkkal, hiszen szívesebben tanulsz olyan embertől, akit szeretsz, akinek hiszel, akinek a gondolatmenetéhez jobban tudsz kapcsolódni.

Megkérdezem őket, és próbálok olyan témával foglalkozni, amit szeretnek, én meg olyan dalokat hallgatok, amiket ajánlanak. Az órákon arra ösztönzöm őket, hogy minél többet beszéljenek, mert erre van szükségük ahhoz, hogy a későbbiekben magabiztosan tudják használni az angolt.

Ha valaki nem beszél idegen nyelvet, a fél világ ki van zárva a számára, az interneten minden megtalálható, könyvek, zene, filmek, de ezek jelentős része angolul hozzáférhető. Ez nyelvtudás nélkül szinte elérhetetlen. De az angol nyelv nagy lehetőség, hiszen az idegen nyelv egy világot nyit ki a számukra.

Az oktatást igyekszem interaktívvá tenni, az együtt töltött időben sokat olvasunk, újságcikkek, a tévé és az internet segítségével pedig valós témákat dolgozunk fel.

Sok angol óránk van, a gimnáziumban például heti 7 óra, amiből egy anyanyelvi, plusz egy tantárgyat is angolul tanítunk, 9.-ben ez a dráma, 10.-ben pedig az informatika. Nekem az a célom, hogy olyan gyerekek lépjenek majd ki az iskolából, akiknek az angol annyira természetes, hogy nemhogy frusztrációt okoz megszólalni, hanem szinte észre sem veszik, hogy körülöttük angolul beszélnek.

Év közben váltanál? Jelentkezz próbahétre

Amennyiben nem első, vagy kilencedik osztályba jönnél, és van az adott osztályban szabad helyünk mindenképpen egy próbahét során ismerjük meg egymást. Itt kölcsönösen meggyőződhetünk róla, hogy valóban megfelelő-e nektek a diákszempont szemlélete. A próbahétnek költség és kötelezettség mentes.

Kérdéseid lennének?

Tedd fel nekünk kérdéseidet, örömmel válaszolunk.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ideiglenes felvételi rangsor 2021/2022

Kedves Diákok és Szülők!A szóbeli meghallgatások befejeződtek. Tanulmányi területenként elkészültek az ideiglenesfelvételi rangsorok az általános iskolai eredmények, a központi

A gyermekek önállóságát és látásmódját fejlesztjük

Nálunk minden gyerek aranyos, fontos és ügyes, függetlenül attól, hogy egy adott tantárgyból éppen milyen teljesítményt nyújt.