Osztálykirándulás kicsit másképp – Ricsi bácsi

A tanév utolsó napjai gyakran az osztálykirándulással telnek. Ricsi bácsi kedvenc kis osztályának most ebből három nap is jutott, három különleges, kedves és jó hangulatú programmal. Minden kis résztvevő nagyszerűen érezte magát, a részletekről pedig Ricsi bácsi mesél nekünk.

A háromnapos osztálykirándulást mi is teljesítettük. Az első napon sportnapot tartottunk. Merkely Istvánnak és Kata néninek külön köszönjük a lehetőséget. Igazi sportos napot zártunk, ahol Edina néni is hozzájárult, hogy minden labdát pontosan megszámláljunk. A Gesztenyés Park lehetőséget adott szabad játékra és beszélgetésre is, hiszen régen láttuk már egymást.

A második nap Robirtok csodás állatait látogattuk meg Kosdon. Az élménybirtok olyan örömöket adott, amelyeket egy ideig nem feledünk. Többek között kipróbálhattuk a tehénfejést, az alpakák vezetését, ormányos maki etetését és édesebbnél édesebb nyuszik, lovak, szarvasok, emuk etetését és szeretgetését. A kenguruk bátortalanabbak voltak, de azért ők is kibújtak az erszény mögül. A második osztály szakterülete a sütés, nem volt ez másképp most sem, hiszen a bogrács gulyás mellé járó kakaós csigát ők maguk készíthették el. A kincskeresés izgalmait GPS segítségével éltük át.
A játék neve végül „Kincs, ami nincs!” lett.

Harmadik napon Kismarosra érkeztünk, hogy megcsodáljuk a Duna-Ipoly Nemzeti Park szépségeit. Huba és családja fogadott bennünket házukban. A kooperatív játék itt sem maradhatott ki, hiszen a mi kincskeresésünk sikerrel járt. Kvízfeladatok megoldása, növényhatározás, környezetvédelem segített játékosan eljutni a kincshez. Mindehhez festői szépségű panoráma nyújtotta a hátteret. Zsombi anyukája mennyei bolognait készített nekünk, majd az egyéb csemegék elfogyasztása után mesepercekkel lazítottuk el magunkat és a hasunkat. A nap végén egy kis séta is jutott mindenkinek. A szélsőséges időjárás nekünk kedvezett, a Duna és élővilága pedig továbbra is a kedvencünk marad.

Sajnos nem az egész osztály vett részt a természetben töltött programjainkon, de szeretettel gondoltunk rájuk. Bízunk abban, hogy a következő tanévben már nem lesz semmiféle akadálya annak, hogy teljes létszámmal kiránduljunk. A kiránduláson készült képek pedig magukért beszélnek! Igazi összetartó osztály, összetartó szülői közösséggel! Köszönünk mindent!

Boldog nyarat kívánunk!

Év közben váltanál? Jelentkezz próbahétre

Amennyiben nem első, vagy kilencedik osztályba jönnél, és van az adott osztályban szabad helyünk mindenképpen egy próbahét során ismerjük meg egymást. Itt kölcsönösen meggyőződhetünk róla, hogy valóban megfelelő-e nektek a diákszempont szemlélete. A próbahétnek költség és kötelezettség mentes.

Kérdéseid lennének?

Tedd fel nekünk kérdéseidet, örömmel válaszolunk.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ideiglenes felvételi rangsor 2021/2022

Kedves Diákok és Szülők!A szóbeli meghallgatások befejeződtek. Tanulmányi területenként elkészültek az ideiglenesfelvételi rangsorok az általános iskolai eredmények, a központi

A gyermekek önállóságát és látásmódját fejlesztjük

Nálunk minden gyerek aranyos, fontos és ügyes, függetlenül attól, hogy egy adott tantárgyból éppen milyen teljesítményt nyújt.